Een praatje met: Yuhma (van Luzmelt) & Gunji (van the fool) @ Tivoli de Helling

Voor de show in Tivoli de Helling, onderdeel van het Jap-Ro festival georganiseerd door Astan Magazin, kreeg ik de kans om met Yuhma (Luzmelt) en Gunji (the fool) kort te spreken voor een interview, waarin we het hebben over de verhalen achter de namen van hun bands, hun mode, en wat ze over de tour denken.

01. Kunnen jullie je even voorstellen zodat de lezers weten wie jullie zijn?
Yuhma: Ik ben de vocalist van Luzmelt, Yuhma.
Gunji: Ik ben Gunji, vocalist van the fool.

02. Het is voor jullie beiden de eerste keer in Europa, wat denken jullie van Europa?
Yuhma & Gunji: We hebben niet echt veel van Europa gezien, maar we willen beiden vaker terugkomen naar Europa en we hebben het hier erg naar onze zin.

03. Muziek is een erg interessant beroep. Wat heeft jullie aangezet tot het spelen in een band in plaats van een normaal beroep? En als je niet in een band zou spelen, wat zou je dan willen doen?
Yuhma: Ik ben opgegroeid in de tijd dat visual kei in populariteit begon te stijgen in Japan door bands zoals X Japan en Luna Sea. Ze hebben me al op vroege leeftijd geïnspireerd waardoor ik een deel van een band wilde zijn. Toen ik ouder werd begon ik zelf te schrijven en te componeren, maar als dat niet gewerkt had zou ik graag kinderen op de basisschool les willen geven.
Gunji: Toen ik klein was was mijn broer altijd gitaar aan het spelen in zijn kamer en het zette mij aan tot het luisteren van muziek. De afgelopen tien jaar heb ik naar vele verschillende stijlen van muziek geluisterd en het in me opgenomen om mijn eigen stijl te creeëren zoals je die nu kan zien en horen met the fool. Mijn broer is nu ook de gitarist! (lacht) Als dat niet gewerkt zou hebben dan zou ik een dierenarts geworden zijn.

04. Luzmelt is een erg interessante naam, maar dat is the fool ook. Waarom hebben jullie deze namen gekozen voor jullie bands?
Yuhma: Luzmelt is eigenlijk gevormd uit een paar favoriete woorden van de leden. “Luz” komt uit het Spaans en betekent zoiets als “schitter” of “schittering”. We hebben het gecombineerd met het Engelse “melt” en samen betekent Luzmelt zoiets als “het smelten van de schittering”, of misschien zelfs glitter. Dat weten we niet! Maar we vonden de naam erg leuk!
Gunji: We zijn allemaal een beetje “fool”ish! (lacht)

05. Voor de band en het uiterlijk daarvan maken jullie gebruik van outfits, maar waarom hebben jullie voor het visual kei genre gekozen in plaats van een meer “mainstream” achtige stijl zoals we in Amerika en Europa zien?
Yuhma: We wilden een boodschap overbrengen met onze band. En deze boodschap brengen we over door middel van onze lyrics, muziek en outfits. Onze outfits matchen met onze visuele presentatie en ideeën en maken er daarom een groot deel van uit.
Gunji: De stijl heeft zichzelf eigenlijk gecreërd in plaats van dat wij het hebben gemaakt. Hoe we uit zien is zeer afhankelijk van onze eigen muziek.

06. En tot slot, hebben jullie nog een boodschap voor de fans hier?
Yuhma: Het is voor ons de allereerste keer in Europa, en hoewel we hier (in Nederland) nog niet opgetreden hebben willen we nu al terugkomen!
Gunji: We willen de fans nu al heel hartelijk bedanken en we hopen dat ze onze muziek zullen waarderen. Via onze MySpace, OHP (Official Home Page) en zelfs onze Ameba blogs is er meer dan genoeg ruimte voor fans om met elkaar om te gaan en we hopen ook dat ze dat zullen doen. En we willen hier keer op keer terugkomen!

Geef een reactie