[Review] DESTINY -The Lovers- van Versailles

Dit review is geschreven door Khalia S., exclusief voor Arlequin Photography. Het volledige krediet komt haar toe! Super bedankt dat je dit voor mij wilde schrijven! ~ Arlequin.

 

De release van de tweede single van Versailles onder Warner Music Japan, DESTINY -The Lovers- werd met smart verwacht door vele fans. De start van hun carriére met de nieuwe bassist Masashi is ook de voortzetting van de reis die ze begonnen met hun vorige bassist Jasmine You. Hoewel ze gegroeid zijn als artiesten heeft deze single nog steeds alles wat hun geluid uniek maakt. De single presenteert drie nummers die erg van elkaar verschillen in zowel melodie als betekenis, het perfecte voorproefje van wat Versailles voor toekomstige releases in hun mars heeft.

Het nummer “DESTINY -The Lovers-“ begint met een ballad-achtig aura wat de indruk wekt dat het nummer langzaam verder zal gaan. De eerste keer lijkt het ook weg te drijven van wat velen hebben leren kennen als Versailles’ originele stijl, maar deze eerste indrukken zijn vrij misleidend. Slechts een minuut later begint het nummer met een prachtige variatie van gitaarnoten die elke fan weer geruststellen. Het presenteert ook kwaliteiten die consistent zijn met KAMIJO’s vorige composities, een rustigere melodie die voornamelijk terugkomt in gitaar solos. Elke solo geeft de skill en persoonlijkheid van ieder member weer, en de solo van Masashi dient als een vlotte overgang voor de snellere stijlen van TERU en HIZAKI. Ondanks de romantische ondertoon van het nummer wordt de gevaarlijke grens tussen een teer kunstwerk en een zielig liefdesliedje niet overschreden.

“GLOWING BUTTERFLY” heeft een stijl die erg doet denken aan de instrumentale stukken van HIZAKI grace project zoals “Supreme Being” of “Metamorphose”. Niet echt een verrassing, aangezien HIZAKI’s composities iets hebben wat alleen hij kan vastleggen. Het nummer lijkt te spelen als een lange gitaarsolo waarin verschillende veranderingen worden gedaan onder KAMIJO’s vocals. Door deze veranderingen is de melodie niet zo commercieel of gemakkelijk om naar te luisteren als andere werken, aangezien de overgangen compacter gemaakt lijken te zijn door de lengte van het nummer. Desondanks is dit niet iets wat je moet zien als een misser. Het is wat specifiek qua smaak, maar het is erg perfect voor elke metal liefhebber. Er zit een schoonheid in die terug doet denken aan vele voorgaande albums, aangezien het een romantisch maar krachtig geluid laat horen.

“LIBIDO” is een nummer dat TERU’s stijl uitschreeuwt. Eigenlijk heeft elk nummer van deze release een duidelijke hint naar wie het gecomponeerd heeft. KAMIJO’s zoete vocals op deze track geven een uniek contrast tegenover de leuke melodie. Ondanks dat de melodie van het nummer toch een verleidelijke allure heeft, voornamelijk tijdens de coupletten, heeft de solo een carnival-achtige verzameling van noten en snaren die de mood tijdelijk beïnvloeden. YUKI doet ook een duit in het zakje met deze “creatieve carnival” met een toepasselijke manier van drummen. Hoewel het verwarrend is, de switch in toon is best amusant, en ieder member zorgt voor een plezierig upbeat optreden.

In z’n geheel is deze release een succesvolle. Terwijl ieder werk open staat voor kritiek, geen enkele Versailles fan zou teleurgesteld moeten zijn met deze release. Versailles heeft zichzelf weer bewezen als muzikanten met een snufje evolutie waar fans wereldwijd van kunnen genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *