[Review] PRINCE & PRINCESS van Versailles

Dit review is geschreven door Khalia S., exclusief voor Arlequin Photography. Het volledige krediet komt haar toe! Super bedankt dat je dit voor mij wilde schrijven! ~ Arlequin.

 

Album: PRINCE & PRINCESS
Artiest: Versailles
Release datum: 10 december 2008
Review door: Khalia S.

De derde release van Versailles onder Sherow Artist Society, PRINCE & PRINCESS, geeft eindelijk een thuis aan “Prince”. Ondanks dat het album maar drie tracks bevat gaat het zeker het gevecht aan met ieder ander album met twaalf tracks. Het is gevuld met sprookjes, heavy waar nodig, maar ook romantisch, expressief en bevangend.

“Prince” werd voor het eerst uitgebracht op het volledige album NOBLE. Het is duidelijk minder metal-achtig dan de andere twee nummers op PRINCE & PRINCESS, maar het is nog wel gerelateerd wat betreft thema. Het nummer laat meer van Kamijo’s stijl van componeren zien dan die van Hizaki, ondanks dat ze de muziek samen hebben geschreven. Het is een verhaal van romantiek, een prins en zijn verlangen om zijn liefde een leven van zekerheid te bieden. Het nummers is prachtig garrangeerd, maar het is niet echt uitdagend voor de members. De lyrics zijn het echte pronkstuk van het nummer.

“Princess” is een briljant sprookje in zowel de melodie als de lyrics, en beschrijft niet alleen romantische liefde, maar iets diepers. Een aangeboren gevoel van verantwoordelijkheid. Het nummer begint met een intense introductie die wat afzwakt zodat het verhaal kan beginnen. Het is meer dan acht minuten lang, maar transformeert verschillende keren terwijl het hetzelfde melodische thema behoudt. De veranderingen zijn subtiel, maar ze helpen wel het langdradige dat vaak bij langere nummers voorkomt tegen te gaan. De lyrics gaan in detail over de gepassioneerde liefde die gevoeld wordt voor een jonge prinses. Kamijo heeft prachtige symboliek gekozen voor dit nummer door zijn prinses te vergelijken met een breekbare knop die wenst om in bloei te gaan. Zelfs met deze vastberadenheid zoekt ze alsnog iemand waar ze op kan rekenen, en het is de taak van de verteller om haar te beschermen. Hizaki heeft de melodie gecomponeerd voordat Kamijo aan de lyrics begon, maar het verhaal wat ze samen gemaakt hebben kan het zo opnemen tegen welke Disney film dan ook.

“Silent Knight” is een instrumentaal stuk gecomponeerd door Hizaki. Het is een onbaatzuchtige keuze voor iedere vocalist om z’n positie te verlaten en zo z’n bandleden de kans te geven om te schitteren. Dit nummer bewijst dat Versailles geen band is die in stand gehouden wordt door z’n frontman, maar dat ieder member sterk genoeg is om er alleen te staan. Daarnaast is het feit dat ze samen zo goed in harmonie zijn ondanks hun individuele talent een enorm pluspunt.

Dit album, ondanks de lengte, laat absoluut niets te wensen over, en bevat een paar van de meest romantische verhalen tot nu toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *