Een praatje met: HITT @ P60

Voor zijn show in P60 sprak ik even met HITT voor een kort interview, waarin we het hebben over zijn tour, instrumenten, alleen optreden vs optreden met anderen, en wat hij graag in zijn vrije tijd doet. Een schokkend kalme activiteit voor zo’n energieke artiest!

 

01. Hoe gaat je Europese tour tot zo ver?
HITT: Ik denk dat het heel belangrijk is om tijdens een tour gezond te zijn. Op het moment ben ik een beetje verkouden, maar ik heb het alsnog heel erg naar mijn zin. Vandaag is de vierde show van de tour, maar ik vind het wel een beetje minimaal (de hoeveelheid shows) voor een Europese tour.

02. Wat is het gekste dat je ooit op een tour gedaan hebt?
HITT: Ik ben er heel trots op dat ik nooit een optreden heb hoeven annuleren, maar vandaag ben ik van de trap gevallen, dus doet mijn voet heel erg pijn…

03. Hoeveel instrumenten bespeel je eigenlijk?
HITT: Ik speel piano, bass en de castanet, maar geen gitaar.

04. Van al deze instrumenten, welke is je favoriet?
HITT: De leukste is leven.

05. Was het moeilijk om zoveel instrumenten onder de knie te krijgen?
HITT: Om eerlijk te zijn, ben ik slecht in alles. Ik heb geen idee wat ik aan het doen ben. Ik doe gewoon iets. Ik ben eigenlijk een zanger dus de instrumenten zijn er alleen maar om mijn stem te ondersteunen. Mijn stem is ook een muziekinstrument en ik wil hier erg goed in zijn, dus stop ik heel veel moeite in mijn stem.

06. Is het lastig om in je eentje op te treden? Je weet wel, zoveel instrumenten bespelen en eigenlijk multitasken?
HITT: Vandaag is het de tweede keer dat ik in P60 ben. Twee jaar geleden kwam ik hier als bassist van een andere band. Toen ik de zaal hier zag werd ik ontzettend blij omdat ik het hier herkende. Toen ik hier kwam met die andere band was ik slechts een lid van een vierkoppige band, dus had ik de ruimte om hulp te vragen. Nu ben ik hier alleen dus alles wat ik doe is mijn eigen verantwoordelijkheid. Maar het is alsnog heel erg leuk!

07. In een interview met JaME-World uit 2009, voordat je op je Europese tour ging, zei je dat je wil dat het publiek naar jou kijkt op het podium. Waar komt dit verlangen vandaan?
HITT: Het is iets genetisch, dat ik alle aandacht naar mijzelf wil trekken. Ik heb dit al sinds mijn geboorte. Ik ben gek op aandacht en toen ik klein was werd ik al vrij snel “volwassen” omdat ik op jonge leeftijd haargel en makeup gebruikte, gewoonweg omdat ik het leuk vond. De vele instrumenten die ik bespeel zijn ter ondersteuning voor mijn stem om nieuwe dingen te creeëren, waardoor ik als gevolg weer aandacht krijg. Hoe meer plezier ik heb, hoe meer aandacht ik krijg.

08. Wat is een belangrijke factor wanneer je je costuums ontwerpt?
HITT: Er zijn twee erg belangrijke dingen wanneer ik mijn costuums ontwerp. Een is “jezelf zijn”. Wanneer ik iets maak denk ik “zou ik me comfortabel voelen als ik dit dagelijks draag?” en me gewoonweg goed erin voelen. De andere is of ik er sexy uit zie in een costuum. Dit trekt aandacht en geeft me de motivatie om door te gaan. Ik heb bijvoorbeeld het costuum voor Kakkotsuke Man (wat “zelflievende persoon” in het Japans betekent) zelf gemaakt. Ik heb iets heel cools gecombineerd met iets absoluut niet cools en mezelf mooier gemaakt. Tijdens dat proces besloot ik om mijn sjaal een hoop in het rond te zwaaien op een ontzettend overdreven manier om mijzelf in te leven in het karakter. Mijn eerste idee was om het zilver te maken, maar uiteindelijk heb ik iets naakt gemaakt!

09. Wat doe je in je vrije tijd, als je niet met muziek bezig bent?
HITT: Het is eigenlijk een geheim, maar ik houd ervan om niets te doen als ik alleen ben. Soms ga ik alleen naar het strand om daar in de diepte te staren. Ik krijg een hoop stress, dus dat is een manier om te ontspannen.

10. Wat zou je gedaan hebben als je geen muzikant geworden zou zijn?
HITT: Een god zijn. Ik ben goed in het lezen van de gevoelens van mensen. Als ik op het podium sta met mijn show dan kijk ik naar het publiek om te zien of ze het naar hun zin hebben of niet. En als ze het naar hun zin hebben word ik daar meer door gemotiveerd van om door te gaan en een goede show neer te zetten.

11. Is er iets wat je nog wil delen als een boodschap terwijl je hier bent?
HITT: Jazeker. Kom alsjeblieft naar mijn concerten, want de enige manier waarop je een HITT-concert kan meemaken is om er een de zien terwijl het gaande is, live!

Geef een reactie