Een praatje met: Kiwamu (van BLOOD) @ P60

Voor hun show in P60 kreeg ik de kans om even met gitarist en leider Kiwamu (BLOOD) te spreken voor een interview, waarin we het hebben over zijn strakke schema deze tour, hoe BLOOD door de jaren heen veranderd is en wat de toekomstplannen zijn gezien het vertrek van de huidige vocalist.

 

01. Welkom in Nederland! Kun je jezelf even voorstellen aan de lezers zodat ze precies weten wie je bent?
Kiwamu: Ik ben de leider van de band BLOOD. Ik heb twee labels in Japan, een is voor gothic bands (Darkest Labyrinth) en de andere is voor visual kei (Starwave Records).

02. We weten dat je graag naar je band refereert als een gothic band… Dus welke gothic bands vind je zelf leuk/zijn van invloed op jouw inspiratie?
Kiwamu: Ik denk niet dat het gothic is, ik krijg mijn inspiratie van films en verhalen, maar ik luister wel naar verschillende gothic bands. Dus ik weet zeker dat er iets van invloed is, maar ik weet niet wat die invloed precies is of in welke hoeveelheid.

03. Je hebt een behoorlijk strak schema voor deze tour! Hoe gaat dat tot dusver?
Kiwamu: Na een Europese tour komen sommige bands terug naar Japan en zeggen ze dat het zwaar was, maar ik denk dat het ook komt omdat ze zelf moeten rijden en functioneren op erg weinig slaap. Wij hoeven deze tour niets te doen, het label heeft alles voor ons geregeld.

04. Zou je graag nog een keer terug willen komen om wat bezienswaardigheden te zien?
Kiwamu: Dit is onze allereerste show in Nederland. Ik ben acht jaar geleden voor het eerst in Europa geweest, maar wegens omstandigheden ben ik nog nooit eerder in Nederland geweest.

05. BLOOD heeft door de jaren heen aardig wat veranderingen ondergaan in het geluid en de visuele presentatie. Als je terugdenkt aan hoe BLOOD al die jaren geleden was en deze vergelijkt met hoe BLOOD nu is, ben je daar dan tevreden over?
Kiwamu: Ik werk meer voor het label dan voor de band, dus ik kan de muziekwereld zelf niet zo goed beoordelen. Daarom besloot ik om terug te komen met BLOOD, alleen nu met nieuwe leden. Maar we spelen nog wel dezelfde nummers als we vroeger deden.

06. Wat heeft je doen besluiten om te beginnen met het maken van muziek?
Kiwamu: Ik bekeek een music video en deze interesseerde mij enorm, dus wilde ik graag een band vormen. Ik had destijds geen label, dus vandaar dat het mij logisch leek om mijn eigen label te beginnen en mijn eigen band daaraan toe te voegen.

07. Waarom heb je het instrument dat je nu bespeelt gekozen?
Kiwamu: Ik was aanvankelijk de bassist. Maar ik schreef en componeerde de meeste nummers dus heb ik mijn rol van bassist veranderd in gitarist, omdat het de beste oplossing was. Elk instrument is op zichzelf belangrijk, maar ik componeer de nummers nog steeds alleen. Gitaar, bas, drums, zelfs de vocals.

08. Welk beroep zou je hebben als de wereld absoluut geen instrumenten meer zou hebben?
Kiwamu: Toen BLOOD nog maar net begonnen was werkte ik als grafisch ontwerper voor een adverteringsbedrijf.

09. Heb je ook hobbies naast het spelen van muziek?
Kiwamu: Vele mensen hebben me deze vraag gesteld, maar ik heb eigenlijk geen hobbies naast het maken van muziek of het maken van graphics.

10. Heb je ook nog een boodschap voor iedereen die dit interview leest?
Kiwamu: Eindelijk kan ik naar Nederland komen, en ik hoop dat de mensen hier onze muziek waarderen. Ik hoop hier ook snel terug te komen.

Geef een reactie