Een praatje met: Shota & Adam (van ADAMS) @ 330live

Voor hun show in 330live sprak ik met Shota en Adam (ADAMS) voor een interview. Hierin praten we over hun ervaringen van twee dagen op rij in Nederland, aangezien ze de dag ervoor op OshareCon waren, welke reactie ze kregen van hun publiek toen ze hun oorspronkelijke concept presenteerden en wat ze graag tegen de jongere versies van zichzelf zouden willen zeggen. 

 

01. Welkom in Nederland! Voor deze tour is het jullie tweede optreden in Nederland. Vinden jullie het hier leuk, want jullie vinden ons (als publiek) duidelijk leuk genoeg om terug te komen!
Adam: Ik vind het leuk!
Shota: Ik vind het leuk, want we konden vandaag in de binnenstad van Utrecht rondwandelen en lunchen. Het is wel erg koud! Maar de mensen waren heel aardig.

02. Wanneer jullie deze tour aan het plannen waren… Wat heeft jullie doen besluiten om terug te komen en nog een derde optreden in Nederland te doen?
Shota: De eerste tour dezen we maar vier shows. Utrecht, Duitsland en Luxemburg. Niemand kende ons, maar in Utrecht speelden we op het AVO J-Rock Festival, en werden met zoveel enthousiasme ontvangen dat we besloten hebben om nogmaals terug te komen.

03. Gisteren waren jullie op OshareCon. Hebben jullie nog iets van de conventie kunnen zien, en zo ja, vonden jullie het leuk?
Shota: De timing gisteren was echt heel kort. We hebben alleen onze show kunnen spelen, maar we hebben wel een hoop fans gezien bij de signeersessie, dus dat was wel erg leuk.

04. Bij een conventie zoals OshareCon zijn er best wel veel mensen die zich opdossen voor de gelegenheid. Dus jullie publiek heeft ook van deze mensen erbij gehad. Wat vinden jullie van een publiek met cosplayers? Vinden jullie het leuker dan een gewoon-gekleed publiek?
Shota: Mensen kunnen elke stijl van mode dragen. Het maakt me echt niet uit. Ik persoonlijk kies wel kleding uit die bij mijn stijl past, maar andere mensen kunnen een andere stijl hebben dus daarom vind ik eigenlijk alle soorten van mode wel leuk.

05. Wanneer jullie begonnen met ADAMS was jullie concept om het verhaal van de schepping van de mens te vertellen als Adam en Adam in plaats van Adam en Eva. De conclusie die snel getrokken werd was “ze zijn homo”. Wanneer jullie eerst begonnen in Japan, werd jullie stijl toen meteen geaccepteerd of waren er wat problemen ermee?
Shota: Toen we begonnen met ADAMS waren we al drie jaar samen bezig in de muziekindustrie. Als individuelen waren we al veel langer actief, waarschijnlijk al iets van tien jaar of zo. We komen van de visual kei scene, welke gebruik maakt van veel make up en “over de top” kapsels zoals X Japan die iedereen inmiddels wel kent. We zien onszelf echter nog steeds als visual kei, of tenminste een nieuwe stijl binnen visual kei. Twee mannen, met het concept van Adam en Adam. Er waren zoveel mensen geïnteresseerd toen we ons concept presenteerden dat ze het accepteerden in plaats van het te verwerpen omdat het nieuw voor hen was, en ze moedigden ons ook aan.

06. Even terug naar het AVO J-Rock Festival. Toen ik daar was voor het festival hoorde ik veel mensen om me heen zeggen dat ze speciaal gekomen waren voor jullie, als ADAMS. Een boel mensen lijken te worstelen met hun seksualiteit en zien vervolgens jullie als een band die geen problemen hebben met homo’s of lesbiennes. Is er iets wat je zou willen zeggen tegen de mensen die hier zo erg mee worstelen?
Shota: Onze mening is dat je je niet moet verstoppen, maar gewoon je hart moet volgen. Het kan ons niet schelen wat de seksuele orientatie van iemand is, we zijn liefde als ‘een’. Een liefdeslied is niet van een jongen naar een andere jongen of een meisje naar een ander meisje of meisje naar jongen of jongen naar meisje. Voor ons is liefde universeel, het maakt niet uit wat je orientatie is. Dit proberen we ook door te geven als een boodschap via onze nummers. Als artiesten maken we muziek, iedereen kan ernaar luisteren. Als iemand onze muziek niet leuk vindt omdat wij liefde op deze manier zien maakt me dat niet uit. Als mensen het leuk vinden en zich beter voelen dankzij onze muziek is dat gewoon geweldig!

07. Je bent al vele jaren actief in de muziek industrie, waardoor je erg gegroeid bent als een persoon. Is er iets wat je tegen een jongere, tiener, versie van jezelf zou willen zeggen toen hij nog niet in een band zat?
Shota: Je kan de weg vinden. Doe je best!
Adam: Je moet ADAMS beginnen, stel je er eerder voor open!

08. En de allerlaatste vraag, wat zou je graag willen zeggen tegen iedereen die dit interview leest?
Shota: Bedankt voor het lezen, natuurlijk! En we gaan door met het maken van een andere soort geschiedenis, dus voeg je bij ons terwijl wij een mooiere wereld maken.
Adam: Namens mij ook bedankt voor het lezen! En heb alsjeblieft vertrouwen in ons, en blijf onze toekomst ook steunen.

Geef een reactie