Een praatje met: Marie & Takmi (van REMNANT) @ 330live

Voor hun show in 330live sprak ik met Marie en Takmi (REMNANT) voor een interview, waarin we het hebben over de betekenis achter de naam van hun band, hun derde lid Rober__tj en oud-leden, en wat hun rituelen tijdens de voorbereidingen van een show zijn.

 

01. Het is jullie eerste keer in Nederland! Welkom! Kunnen jullie je alsjeblieft voorstellen aan de lezers?
Marie: Ik ben Marie.
Takmi: En ik ben Takmi.

02. Toen je voor het eerst hoorde dat je naar Nederland zou komen voor een show had je waarschijnlijk verwachtingen van ons landje. Zijn die verwachtingen uitgekomen? Hebben jullie bijvoorbeeld genoeg windmolens gezien?
Marie: Nee, we hebben er helemaal geen gezien, sorry!

03. Nu naar de meer serieuze vragen. Volgens het woordenboek betekent “remnant”: “een deel of hoeveelheid die overblijft nadat een groter deel gebruikt, verwijderd of vernietigd is”, maar ik weet zeker dat deze betekenis niet voor jullie geldt. Waarom hebben jullie voor deze bandnaam gekozen?
Marie: Ik vind de manier waarop REMNANT uitgesproken wordt leuk, maar voor ons betekent het “de overblijfselen van een ziel”, een geest die achterblijft in deze wereld. Wanneer ik zing vertaal ik de woorden van de geesten in onze muziek.

04. Bij het vormen van een band heb je natuurlijk leden nodig. Hoe hebben jullie elkaar ontmoet? Kenden jullie elkaar al of is een van jullie twee begonnen met een concept en is de andere erin meegegaan?
Marie: Aanvankelijk was het alleen Takmi en ikzelf, maar later kwam Rober__tj erbij als synthesizer. Hij is op dit moment echter in New York. We hadden ook twee meisjes als leden maar we zijn uit elkaar gegroeid en onze eigen wegen gegaan.

05. Het combineren van horror, melancholie en dark fantasy is niet iets wat iedereen iedere dag doet. Wat heeft jullie gedreven tot deze combinaties (en andere invloeden)? Waren jullie al fan van de genres en hebben jullie er een eigen draai aan gegeven?
Marie: Ik ben ongeveer tien jaar geleden naar Frankrijk geweest. Terwijl ik daar was kwam ik in aanraking met de Franse muziek en films die daar toen waren, en ik heb alles wat ik leuk vindt gecombineerd, inclusief horror, met de band als uitkomst.

06. Natuurlijk hebben jullie iets van muziek gebruikt als een beginpunt, als inspiratie. Zijn de artiesten die jullie vroeger inspireerden vandaag ook nog een bron van inspiratie?
Marie: The Cure.
Takmi: Bauhaus, Dance Society…
Marie: En een heleboel andere muziek.

07. Muziek opnemen in de studio is een ding, maar je voert ze ook live op. Hoe bereiden jullie je voor op een live? Heb je een speciaal “ritueel” wat je iedere keer doet?
Takmi: Het visuele aspect van REMNANT wordt uitgedrukt door de tools die we gebruiken. Op het podium zie je ons met costuums en makeup, maar we maken ook gebruik van props. Het aantrekken van mijn costuum en het opmaken van het podium is soort van mijn ritueel.
Marie: We maken eerst een CD van de tracks voordat we ze ooit live spelen. Daarom zijn de CD- en live-versies altijd een beetje verschillend. We hebben wel eens een computer gebruikt maar daar zijn we wegens vele redenen mee gestopt. Mijn “speciale ritueel” is echter een gebed naar mijn voorouders!

08. Ik heb een van jullie optredens gezien waarin jullie samenwerkten met een danseres en daardoor een extra spooky element toevoegden. Waarom hebben jullie besloten om op deze manier samen te werken?
Marie: Ik had deze danseres al eens eerder ontmoet en ik vond haar werk prachtig. Ze ziet er zo sexy uit wanneer ze danst. Dus heb ik haar gevraagd of ze voor dat optreden met ons mee wilde doen.

09. En als laatste, maar zeker niet de minste vraag: hebben jullie nog een boodschap voor iedereen die dit interview leest?
Marie: Ik hoop dat jullie van onze muziek zullen genieten, maar ook van onze kijk op de duisternis en de boodschappen via ons optreden!
Takmi: Als je vanavond naar onze show komt hopen we dat je ervan zal genieten!

Geef een reactie