Een praatje met: Mikaru (van G.L.A.M.S) @ Fan Base Project

Voor zijn show bij Fan Base Project sprak ik met Mikaru voor een interview, waarin we het hebben over zijn verschillende vormen van kunst, zijn expositie van schilderijen in Parijs vorig jaar en zijn dromen voor de toekomst van G.L.A.M.S.

Ik wil ook Kairai1414 bedanken voor de hulp met het vertalen van dit interview.

 

01. G.L.A.M.S combineert muziek met kunst, mode, fotografie… Alles wat maar creatief is. Waarom heb je besloten om dit allemaal samen te voegen? Voelt het niet als “heel veel” tegelijk voor jou als een persoon?
Mikaru: Ik had gewoon zin om de cover voor de “BLACK LINE” CD zelf te schilderen, en dat was het begin van mijn schilderscarriére. Daarna begon ik schilderen steeds leuker te vinden en kon ik mezelf niet tegen houden om de solo tentoonstelling van mijn werken te houden.
Muziek is mijn hoofd-onderwerp, daarom wil ik vele verschillende genres van muziek blijven componeren.
Ik vind het zelf leuk om juwelen te dragen, dus daarom maak ik juwelen die bij de meiden passen, of wat ik ze graag zou zien dragen.
Het is echter niet makkelijk om alle drie in de lucht te houden! Ze zijn allemaal erg interessant, dus het voelt niet aan als “teveel” voor mij.

02. Aangezien dit project jou weerspiegelt als een persoon, hoe heb je gekozen met wie je hierin wil samenwerken? Was er iets speciaals waar je naar op zoek was en zij hebben het?
Mikaru: Ja. Er was iets speciaals met ieder van hen wat ze nodig hadden. Ik creeër het prototype van het nummer en ik vraag mijn partner Tecchan om de arrangement te maken. Daarna vraag ik Yudai om de gitaar toe te voegen omdat ik zijn stijl van spelen tof vindt. Vervolgens vraag ik Syu om drums toe te voegen. En dan vraag ik professionals om het allemaal samen te voegen en dan is eindelijk een nummer gemaakt. Ik denk dat ik de volgende nummers op dezelfde manier will produceren.

03. Je bent vorig jaar begonnen met een expositie in Parijs. Waarom ben je met kunst begonnen en niet met muziek? Hoe vind jij dat de expositie gegaan is? (Was je er tevreden mee?)
Mikaru: Ik had destijds zoveel geschilderd dat ik had besloten om een expositie van mijn schilderijen te houden. We hebben ons afgevraagd wat hiervoor de beste plaats zou zijn en toen kwam ik erachter dat Parijs de beroemdste kunststad is. Dat is simpelweg de reden waarom we het in Parijs gehouden hebben.
We begonnen galleries te zoeken en te benaderen. Het was voor ons de eerste keer om zoiets te proberen, dus we hebben overal een hoop van geleerd.
Er waren een paar meisjes die de galleries elke dag bezochten, terwijl anderen van heel, heel ver weg kwamen. Er waren een paar kansen om met fans te praten zonder de atmosfeer van een live venue, en dat was iets wat ik nog nooit eerder kon doen. Daarom was het heel bevredigend. Nadat alles weer een beetje tot rust gekomen is zal ik het schilderen weer oppakken en me afvragen welke plaatsen ik de volgende keer een expositie zal houden.

04. Inspiratie is eigenlijk overal voor nodig. Waar vind jij de inspiratie voor jouw werk als je hier en nu iets zou moeten maken?
Mikaru: Als ik nu iets zou moeten schilderen denk ik dat ik zou schilderen op gevoel. De omgeving heeft hier geen invloed op, ik denk wat ik voel en wat ik wil en het zal op deze manier op het canvas verschijnen.
Ik denk dat het ook zo is bij het componeren. Ik denk dat ik componeer of schilder wat ik op dat moment voel in plaats van te antwoorden dat iets mij inspireert. Ik ben er zelf ook niet helemaal zeker van.

05. Met name schilderen en fotografie hebben veel gemeen met landschappen. Is er een plaats ergens op de wereld waar je naartoe zou willen gaan om te fotograferen of een schilderij te maken terwijl je daar bent?
Mikaru: Ik wil erg graag naar Egypte en de plaatsen waar ik het noorderlicht kan zien.
Met name het noorderlicht is iets wat ik graag zou willen zien. Ik heb besloten dat ik zeker ergens naartoe wil gaan waar ze zijn voordat ik doodga.

06. Je combineert een boel dingen wanneer het aankomt op muziek stijlen en kunst, maar heb je ook een favoriet? (Een favoriete stijl van muziek, kunst, fotografie, enz.)
Mikaru: Ik vind het niet erg dat ieder stukje kunst meer een individueel werk is dan een geheel met de anderen. Elk schilderij heeft z’n eigen atmosfeer en is daarom uniek, dus vind ik het niet erg om verschillende dingen te schilderen.
Bijvoorbeeld, er is een album met vijf nummers erop. Die vijf nummers kunnen uniek zijn, alsof ze de luisteraar willen laten denken dat ieder nummer door een andere artiest is gemaakt. Het zou leuk zijn als ik zulke albums en nummers zou kunnen produceren.
Ik doe eigenlijk gewoon wat ik op dat moment wil. Mijn output (schilderijen, nummers, juwelen) zorgen ervoor dat ik kan ontdekken wat ik leuk vind, en daarom weet ik op het moment niet wat ik zelf leuk vindt.

07. Toen je met G.L.A.M.S begon had je in gedachten wat je wilde. Heb je het idee dat je dit bereikt hebt, of is alles heel anders gelopen?
Mikaru: Toen ik met G.L.A.M.S begon was ik alleen aan het schilderen. Ik had nooit gedacht dat ik ook muziek en juwelen zou doen.
Ik denk dat wat ik voel er ook voor zorgt dat G.L.A.M.S vooruit komt. Het is een gevoel en een passie, dus het is geen verrassing dat G.L.A.M.S andere vormen van kunst aan kan naast juwelen, schilderen en muziek. Maar het kost ook tijd om ze te doen.
Ik ben er niet helemaal zeker van. Ik ben tevreden met deze drie vormen van kunst, dus ik probeer me voornamelijk hierop te richten.

08. Is er iets dat je in de toekomst naar je fans wil brengen? (Zoals een bepaald type muziek of kunst?)
Mikaru: Ik heb nog niets besloten over schilderijen, maar de nieuwe nummers zijn bijna voltooid. We zullen beginnen met het opnemen ervan nadat deze tour over is, en ik denk dat deze nummers anders zullen zijn vergeleken met mijn eerste werk “ANOTHER MOON”.
Ik wil nummers maken die meer “heavy” zijn, of nummers die na een live nog lang blijven hangen. Aan de andere kant, er zit een jazzy nummer tussen. Ik denk dat het een interessante CD zal worden.

09. Als je een schilderij zou kunnen maken over vandaag met maar twee kleuren verf, welke kleuren zou je dan gebruiken?
Mikaru: Zwart en goud.

10. En uiteindelijk… Heb je nog een boodschap voor iedereen die het interview leest?
Mikaru: Allemaal, heel hartelijk bedankt voor het lezen. G.L.A.M.S zal doorgaan met evoluëren tot de dag dat ik sterf, dus kijk uit naar de “G.L.A.M.S toekomst”, waarvan zelfs ik niet weet wat deze gaat zijn. Laten we de volgende keer dat ik de Europese landen bezoek er een feest van maken!

Geef een reactie