Een praatje met: Versailles

Voor de start van hun Europese tour sprak ik met Versailles over hoe ze het vinden dat ze weer terugkomen naar Europa, maar welk lid is degene die graag lingerie wil verkopen, en wie zou er zeker merchandise van z’n huisdier naast de spullen van Versailles als hij de kans kreeg?

 

01. Het is ontzettend lang geleden sinds we Versailles voor het laatst in Europa hebben gezien, wat inhoudt dat je herinneringen van de laatste keer hebt. Is er iets waar de fans naar uit kunnen kijken voor jullie live shows deze tour?
KAMIJO: Niet alleen het horen van onze nieuwe nummers, maar ik zou zeggen dat je ook de glimlach van de leden op hun gezichten kan zien, en zelfs wat tranen op hun gezichten?
YUKI: Nieuwe nummers. En ik kijk er naar uit om jullie weer te zien.
HIZAKI: Een plaats waar je vrij kunt genieten. Ik wil dat je het wonder voelt.

02. Deze keer bezoek je een aantal landen. Is er een land waar je het meeste naar uit kijkt, en waarom?
KAMIJO: Overal!
MASASHI: Overal, maar ik kijk er naar uit om Bochum te ontdekken, want het is mijn eerste bezoek daar.
YUKI: Ik vind het overal in Europa leuk.
TERU: Ik kijk uit naar Finland, want het is alweer even geleden.
HIZAKI: Ik kijk ernaar uit om onzelf te zien en voelen tijdens de finale in Parijs, om te zien hoe we veranderd zijn na de tour.

03. Als je kijkt naar alle nummers die Versailles geschreven en gecomponeerd heeft van het begin tot nu, welk nummer vind je zelf het leukste om te spelen?
KAMIJO: The Love from a Dead Orchestra.
MASASHI: MASQUERADE.
TERU: Aristocrat’s Symphony.
YUKI: Sympathia.
HIZAKI: Philia.

04. Als ik de Versailles voor de hiatus vergelijk met de Versailles van nu, dan denk ik dat het lid dat het meest veranderd is KAMIJO is, vooral in zijn vocals.
Wat is de reden dat je de stijl veranderd hebt, en heb je er een reactie (van de fans) op gehad? Vind je het een positieve verandering of zou je liever teruggaan naar hoe het was?
KAMIJO: Het is helaas niet mogelijk om hierover te praten vanwege Vampier regels.

05. Voor Versailles heb je altijd zeer gedetailleerde renaissance stijl jurken.
Kunnen we dezelfde stijl verwachten tijdens deze tour, of ga je deze keer voor een meer “moderne” stijl? En welke stijl vind je zelf het prettigst om te dragen (ervan uitgaande dat er geen regels zijn voor je “imago”)?
HIZAKI: Deze keer ook. Als je wil dat ik iets anders draag, waarom dan niet het costuum van Sailor Moon? *

06. In het verleden heb je laten zien dat je een interesse hebt in filmen en regisseren (zoals in “Onegai Kanatae Versailles”). Als je nu de kans zou krijgen om iets te filmen of regisseren (natuurlijk ervan uitgaande dat je de tijd en materialen hebt om dit te doen), wat zou je dan maken en waarom?
TERU: Ik besteed veel tijd aan het maken van de art designs voor onze CD’s. Dus, ik geef veel om visuele elementen. Ik ben ook geïnteresseerd in foto’s en beelden, dus mijn wens is om ooit een film te maken. Een vampierverhaal met de leden van Versailles.

07. Tijdens de laatste Europese tour was je nog een support member. Natuurlijk is het een heel verschil om een support member te zijn in plaats van een volledig lid, tenminste, voor de fans. Hoe voelt het om terug te keren naar Europa als een volwaardig lid samen met de rest van de band?
MASASHI: De laatste keer genoot ik ervan als support member, maar ik heb altijd terug willen komen als een volwaardig lid van de band. Dus ik ben blij. Ik zal mijn best doen!

08. In Japan heb je vele extravagante stijlen gehad voor je drum apparatuur tijdens live shows. Als je hier in Europa bent ben je echter gelimiteerd in wat je kan gebruiken voor je podium presentatie. Voelt het alsof er iets mist (zoals bijvoorbeeld je rozen) tijdens deze tour, en als het een wereld zonder regels of limieten was, hoe zou je podium apparatuur er dan uit zien?
YUKI: Gewoonlijk doe ik mijn best met wat ik heb. Maar eigenlijk wil ik een acryl drum set gebruiken.

09. Als je de middelen zou krijgen om uit te brengen wat je maar zou willen, wat zou je dan uitbrengen? Zal het een album zijn, een kledingstuk, een juweel, of iets totaal anders?
KAMIJO: DNA. **
MASASHI: Natuurlijk wil ik een Versailles album verkopen, maar ik zou ook zo blij zijn als ik spullen van mijn lieve kat uit kan brengen. Lol. ***
YUKI: Drum sticks.
TERU: Een beeld.
HIZAKI: Lingerie. ****

* Ik daag hem uit om dit ook daadwerkelijk te doen…
** Volgens mij is dit illegaal, maar ik heb hier geloof ik zelf om gevraagd…
*** New mascotte idee: MASASHI’s cat? Ja, hij heeft echt met “lol” aan het einde geantwoord!
**** Hij zou z’n eigen lingerie moeten dragen ter promotie met die Sailor Moon outfit…

Geef een reactie