Een praatje met: SVGV

Net voor de start van hun Europese tour sprak ik met SVGV (voorheen bekend als SAGA) over hun nieuwe vocalist uit China PEACH, hun wereldtournee en talen.

 

01. Aan het einde van augustus beginnen jullie aan een nieuwe Europese tour als SVGV terwijl jullie laatste keer in Europa in 2015 onder de naam SAGA was. Zullen jullie je met name focussen op jullie nieuwe nummers, of zullen jullie ook oude numers toevoegen?
SVGV: We zullen zeker veel van onze nieuwe nummers spelen, maar ik denk niet dat we nog steeds onze oude nummers spelen zoals ze orgineel gecomponeerd waren. We hebben vele remixen van ze gedaan om er zeker van te zijn dat onze oude nummers ook beter zijn. We kijken er erg naar uit om onze muziek met het publiek te delen!

02. Deze tour zal jullie vierde in Europa zijn, en ik ben er zeker van dat je iedere keer iets nieuws hebt gezien. Hopen jullie nu ook nieuwe plaatsen te zien (naast de concertzalen natuurlijk), of kijken jullie ernaar uit om bekende plaatsen weer te zien?
SVGV: We zijn altijd enthousiast om nieuwe steden te bezoeken en nieuwe mensen te ontmoeten, maar daarnaast kunnen we ook niet wachten om onze fans die al zo lang op ons wachten sinds de laatste tour afgerond is.

03. Is er een specifiek nummer welke je erg graag voor het Europese publiek zou willen spelen? En zo ja, waarom dit nummer?
SVGV: We hebben de afgelopen jaren muziek gebasseerd op EDM, maar recentelijk proberen we een totaal andere soort van muziek. We hopen dat je ervan zal genieten!

04. De nieuwe tour heeft de naam “Further Than Ever” gekregen, heeft deze naam een speciale betekenis? Hebben jullie jezelf bijvoorbeeld “further than ever” gepusht voor jullie nieuwe album?
SVGV: We hebben nieuwe dingen geprobeerd, en we proberen onzelf constant aan te zetten om nieuwe dingen te proberen. Dus de naam betekent dat we constant onze grenzen proberen te verleggen.

05. Er is ook een album voor ons om van te genieten in de nabije toekomst. Kunnen jullie me iets vertellen over het verhaal wat jullie willen vertellen met dit album? Kunnen fans iets tegemoet zien wat jullie nog nooit eerder gedaan hebben?
SVGV: We denken erover om het nieuwe album “Closer Than Ever” te noemen omdat we onze grenzen aan de buitenkant steeds aan het verleggen zijn, maar aan de binnenkant proberen we iets te maken wat erg dicht bij onze harten en emoties ligt. Dit album zal erg emotioneel zijn.

06. In augustus vorig jaar hebben jullie besloten om PEACH aan jullie lineup toe te voegen als jullie support vocalist. Aangezien PEACH uit een ander land komt (China), hoe hebben jullie haar ontmoet en wat maakt haar de perfecte zangeres voor jullie band?
SVGV: We hebben dit jaar veel dingen geprobeerd, altijd aan het denken over hoe we onze carriére kunnen verbeteren en onze muziek naar het volgende level kunnen brengen. PEACH heeft een van de beste stemmen die ik ooit gehoord heb in een zangeres, zoals een Aziatische versie van Adele. We hebben elkaar ontmoet in China tijdens onze laatste tour en ik heb haar gevraagd of ze samen muziek wilde maken. Ze werkt meestal in China als een zangeres, dus het is erg moeilijk om onze schema’s op elkaar af te stemmen om samen te werken, maar afgezien daarvan is ze een geweldig persoon. Ik zal zeker meer nummers met haar opnemen in de toekomst.

07. Voor veel fans ligt de “magie” van Japanse nummers in het gebruik van de Japanse taal, maar jullie hebben allerlei talen gebruikt. Zoals Chinees, Koreaans en Engels. Waarom hebben jullie besloten om al deze talen in jullie nummers te verwerken, en hebben jullie het gevoel dat meer mensen jullie nummers kunnen begrijpen door het gebruik van al deze talen?
SVGV: Elke zanger zal zijn beste optreden kunnen geven als ze in hun eigen taal kunnen zingen, en voor mij als componist is het iets nieuws en geeft het iets fris aan de muziek die ik maak. Dit is waarom ik vaak de zanger aanbiedt om de lyrics in zijn of haar moedertaal te schrijven, maar het is ook voor de lokale luisteraars. Voor de fans wereldwijd is het iets zodat ze het nummer zullen onthouden, maar ook dat ze het gevoel krijgen dat ze het samen kunnen zingen. Engels is hier de perfecte taal voor.

08. Europa is het laatste gedeelte van de huidige tour. Maar wat gaat er gebeuren na de laatste show in Europa? Gaan jullie meteen terug naar de studio of eerst even van wat vakantie genieten?
SVGV: Dit jaar hebben we nogal een gevoelig probleem. Koreaanse artiesten kunnen niet in China optreden vanwege een politieke reden. Het is erg jammer en het heeft ons er toe gedwongen om aardig wat datums uit de tour te schrappen. Het heeft ons wel sterker gemaakt en ertoe aangezet om nieuwe markten aan te spreken op nieuwe manieren. We zijn ons eigen bedrijf en doen ons management daarom zelf en alles is een leerproces. We zijn een tijdje naar Amerika verhuisd met de intentie om daar een nieuwe markt te openen voor onze muziek.

09. Heb je enige dromen voor de toekomst van SVGV, en natuurlijk zijn dromen slechts dat, maar denk je dat deze dromen realistisch zijn en daarom uit kunnen komen?
SVGV: We jagen al sinds het begin onze dromen na. We hebben hier ook een nummer over geschreven, “Dreaming”. We willen graag dat degenen die hun dromen najagen hiernaar luisteren.

10. En als allerlaatste vraag: hebben jullie nog een boodschap voor iedereen die dit interview leest?
SVGV: Heel hartelijk bedankt voor de fans in Europa die hebben gewacht tot we ze weer kunnen bezoeken, en hallo voor alle nieuwe luisteraars! We hopen dat jullie van onze muziek genieten en er iets in kunnen vinden dat jullie aan het hart gaat. We zijn ervan overtuigd dat we deze keer onze gloednieuwe muziek en de beste show naar Europa kunnen brengen. Tot snel!

Geef een reactie