雨 (Ame) van 游彩 (Yusai)

Na hun krachtige eerste release, “アイラク偽心” (Airaku nise kokoro), keert 游彩 (Yusai) terug met hun tweede single. De eerste single had erg het gevoel van vuur, en de tweede single zet nu het gevoel van regen centraal in zowel z’n naam als z’n geluid terwijl deze nog meer skills van de band laat zien voor ons om van te genieten.

Tracklist (CD):
01. 雨 (Ame)
02. 渇望 (Katsubou)
03. 真宵路 (Mayoimichi) (regular edition only)

Tracklist (DVD):
01. 雨 (Ame) (MV) (limited edition only)


雨 (Ame):

(Gecomponeerd door 慶 (Yoshi), lyrics door 雨音 類 (Amane).)
Een langzamer nummer in de categorie van ballads, welke een enorm goede representatie geeft van hoe”regen” vertaald kan worden in muziek. Iets waarvan ik hoop dat het de bedoeling was, gezien de vertaling van de titel in het Nederlands “regen” is. Het nummer wisselt tussen snellere en langzamere coupletten dus het is niet echt de perfecte definitie van een ballad, maar desondanks is het een geweldige demonstratie van wat de groep in z’n mars heeft nu er een andere vocalist op het toneel staat.
De muziek video voor dit nummer is gefilmd voor een waterval met een paars-achtige filter die de meeste kleuren overheerst, wederom passend bij het thema van regen. Degene die er echt uitspringt is gitarist 慶 (Yoshi), aangezien zijn rode haar echt om aandacht schreeuwt op de achtergrond terwijl de andere leden veel meer opgaan in hun outfits. Grappig feitje…

渇望 (Katsubou):
(Gecomponeerd door 慶 (Yoshi), lyrics door 雨音 類 (Amane).)
Aan de andere kant is het tweede nummer van de single eentje met een sneller ritme en meer richting het geluid wat de band met hun vorige single al presenteerde. De vibe van de titelsong van de vorige release is duidelijk aanwezig, de traditionele elementen worden feiloos gecombineerd met de moderne instrumenten terwijl vocalist Amane zijn unieke vocals aan de mix toevoegt om zo een duidelijk contrast te creeëren tussen de snelle instrumentals en zijn rustgevende stem.

真宵路 (Mayoimichi):
(Gecomponeerd door 慶 (Yoshi), lyrics door 雨音 類 (Amane).)
Het laatste nummer is ook een snelle, maar deze keer is er een vrolijke noot tussen alle instrumentals te horen. Het start onmiddelijk met een snel ritme wat duidelijk bedoeld is om het publiek in beweging te krijgen tijdens live optredens, maar daarnaast zorgt het ervoor dat het je met een lach op je gezicht naar het einde van de single danst.


Conclusie:

De neo-tradtionele elementen zijn nog steeds ontzettend aanwezig in 游彩 (Yusai)’s werk en ondanks dat ze nu met een gitarist werken in plaats van twee (aangezien gitarist Luy de positie van vocalist heeft overgenomen nadat vocalist 唄 (Riku) zich terugtrok uit hun vorige project ジン (ZIN) en zijn naam veranderde in 雨音 類 (Amane)) mis je deze tweede gitaar echt niet.
De band heeft een duidelijk beeld van wat ze willen bereiken met hun miziek en houden zich hier prima aan vast.

Voor fans die het leuk vinden om de traditionele Japanse instrumenten naast moderne instrumenten te horen is 游彩 (Yusai) zeker een band om in de gaten te houden, aangezien vocalist 雨音 類 (Amane) een zangstem heeft die zelfs in dit genre uniek is en de combinatie van beide werelden in harmonie is in plaats van een constant gevecht voor dominantie.

Final score: 85/100

Release informatie:
Artiest: 游彩 (Yusai)
Release: 雨 (Ame) (single)
Release datum: 26 juli 2017
CD nummer: NSRC-0014A (limited edtion) / NSRC-0014B (regular edition)

Geef een reactie