Een praatje met: TAKA (van Alpha999)

Alpha999 is het solo project van TAKA, de voormalige zanger van LEG’end PRIMe. Daarnaast is hij ook een model en is hij een tijdje een radio DJ geweest. Best een indrukwekkend portfolio toch? Voor dit interview wilde ik het voornamelijk hebben over zijn muziek met Alpha999, maar voor TAKA is er een droom die toch boven alle andere uitspringt…

 

01. De meeste mensen die dit interview lezen zullen geen idee hebben wat Alpha999 is, of wie jij bent als zanger. Natuurlijk kan ik je aan de lezers voorstellen, maar ik wil je toch vragen of je dat in je eigen woorden zou willen doen. Wie is TAKA, en wat is Alpha999 volgens jou?
TAKA: Iemand die altijd in de spotlight gestaan heeft als een artiest krijgt altijd de naam “ster”, en de sterren die het helderste schijnen zijn voor mij de rocksterren. Dit project is begonnen omdat ik aan een muziek project wilde werken als de enige echte rockster die ik altijd heb willen zijn.

02. Je spreekt je fans aan als de “Alphamily”, maar hoe ben je bij deze naam gekomen? Heb je deze zelf bedacht, of hebben de fan deze naam liefdevol in het leven geroepen en heb jij deze gewoon overgenomen?
TAKA: Ik kwam erachter dat alle fans elkaar een beetje als een familie zagen. Daarom heb ik besloten om de naam “Alpha” samen te voegen met “family” en kwam daarmee op “Alphamily”. De betekenis achter de naam is het gevoel om “een” te zijn zoals we dat samen gecreeërd hebben.

03. Naast zanger ben je ook model, en je hebt nog andere dingen gedaan waar we zometeen verder op ingaan. Maar wat kun je me vertellen van je carriére als model? Is er een specifieke stijl of een merk dat je leuk vind, of graag model voor wil staan? En hoe ben je hierin terecht gekomen? Heeft iemand je gescout of wilde je het gewoon zelf?
TAKA: Ik dacht aanvankelijk niet dat ik een model wilde worden. Maar toen ik voor de eerste keer gevraagd werd besloot ik om mijn perspectief te verbreden ten opzichte van verschillende activiteiten en accepteerde ik het. Ik was al gek op mode en het was verrassend leuk om deze shoot te doen, dus heb ik besloten dat ik verder wilde gaan met het werken als model.
Er is eigenlijk geen echte betekenis. (lacht)

04. Je bent met Alpha999 begonnen nadat je vorige project LEG’end PRIMe ten einde gekomen was, maar heb je nu ook het idee dat je meer vrijheid hebt als solo artiest met support members dan wanneer je in een volledige band zat? Zou je ooit teruggaan naar een volledige band in plaats van alleen een solo artiest te zijn?
TAKA: De activiteiten in de vorige band zijn compleet leeggezogen. En hoewel de band nog steeds de grooteid van de band heeft, zijn er verschillende beledigingen die me hebben doen overwegen om compleet uit de muziekwereld te stappen. Maar de kans om opnieuw te beginnen deed zich aan en ik nam het aan. Ik begon met een solo project omdat ik alle muziek zelf wilde doen om mijzelf zo goed mogelijk uit te drukken.
Het mag dan een solo project zijn, maar ik ben gek op de stijl en het gevoel van een band. Ik heb een sterke drang om als een band te werken, maar ik wil alleen werken met muzikanten die ik meer dan ooit respecteer. Dit is waarschijnlijk de reden geweest waarom ik begonnen ben met het zoeken naar members die me bij konden staan op het podium.
Ik denk niet dat ik nu een volledige band wil, maar ik kan er ter zijner tijd wel vrede mee hebben. Ik vind het niet leuk om een band met dezelfde “rock” te doen. Ik denk dat het een “kick” is, lol. Is het niet mogelijk om te werken met een zeker gevoel van trots?

05. Naast je huidige werk als zanger voor je soli project heb je een behoorlijke CV met activiteiten op je naam staan. Zoals de radio show “DOUBLE BILLION” waar je samen met 愛沢光 (Aizawa Hikari) een heel jaar als radiopersoonlijkheid te horen was. Daarnaast heb je ook de ending themes voor verschillende shows op Chiba TV gemaakt en is je nummer “The Never Ending Story” in de top 10 voor beste trouwnummers geëindigd. Had je ooit verwacht dat je nummers zo goed ontvangen zouden worden?
TAKA: Het was geweldig voor mij dat ik gekozen werd als radio DJ en daar mocht werken. Ik weet nog hoe moeilijk het was om te communiceren, praten en hoe door te gaan met het programma. (lacht) Maar deze ervaring heeft me erg geïnspireerd.
Ik waardeer het ook enorm dat ik mee mocht werken aan het tv programma. Geselecteerd worden als een van de top 10 trouwnummers met “The Never Ending Story” was een enorme verrassing, maar ik waardeer het enorm. Het was voor mij een erg trots stukje werk, dus eindelijk! (lacht)

06. Je laatste release als Alpha999, “在る1つの景色  (Aru 1tsu no keshiki) / Unlike Evolution”, was alweer van eind vorig jaar. Ben je momenteel aan iets nieuws bezig, of heb je je meer gericht op de live shows die je dit jaar gedaan hebt?
TAKA: Ik ben altijd nummers aan het maken. Er zijn momenteel een hoop nieuwe nummers, en we zijn ook bezig met de productie van een nieuw nummer.
In plaats van gewoon te zeggen wat ik uit wil drukken produceer ik er een nummer over. Ik vergelijk dit nummer met het podium en maak er dan een verhaal bij. Ik wil graag doorgaan met het maken van deze opwindende podia en muziekproducties.

07. Je nieuwste release is eigenlijk een samenwerking met Ash Berry en zal op 11 oktober dit jaar uitgebracht worden: “Orion”. Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen? Aangezien de aankondiging van jullie samenwerking al in augustus vorig jaar gedaan werd, en de daadwerkelijke release komt meer dan een jaar later. Wist je destijds al wat voor soort samenwerking je precies wilde doen?
TAKA: Ik heb Ash Berry via een live optreden ontmoet. Wat is de relatie die ik kan respecteren en ontmoeten door samen te spelen tegen het podium omdat het geluid, de ziel en de spanning precies bij mijn leven past precies? Kun je het?
Daarna kwam het verhaal dat we samen zouden gaan werken ten tonele, en we zijn ervoor gegaan. Ik heb meteen een nummer geschreven. Het is een geweldige samenwerking die geboren is uit de live show.

08. Zou je in de toekomst meer samenwerking-releases willen doen, of was dit unieke project met Ash Berry voorlopig eenmalig?
TAKA: Het zou de tweede en de derde kogel kunnen zijn. (lacht)
Op het moment weet ik het niet, maar ik wil deze samenwerking wel populairder maken. Maar zolang als ik deze voorgevoelen heb… Denk ik dat het onmogelijk is. (lacht)

09. Voor de live shows van Alpha999 maak je gebruik van support members die we kennen van andere bands zoals bijvoorbeeld SuG, G.L.A.M.S, Apes From Nine en アクメ (ACME). Maar waarom heb je voor deze members gekozen? Is het vanwege hun skills, of zitten jullie op een persoonlijk niveau gewoon op een lijn?
TAKA: Natuurlijk zijn er de performance skills, maar ongeacht hoe populair de members moge zijn, ze moeten de actitiviteiten die ze willen uitdrukken respecteren en waarderen.
Ik heb in het verleden geprobeerd om met mensen samen te werken, live of in de studio, maar we matchten niet genoeg en daarom hebben ze me laten vallen. (lacht)
De huidige members zijn zo goed vanwege hun eigen waarde in het bijzonder, maar iedereen is altijd heel inspirerend en altijd aan het meedenken over hoe ze Alpha999 nog beter kunnen maken.
Als we het over menselijke relaties hebben… Kun je eigenlijk wel weten of de huidige members een goede samenwerking zijn voor mij?

10. Afhankelijk van de members die je gebruikt voor een show, heb je het gevoel is dat er een verschil is als Syu de drums achter je bespeelt en wanneer shinpei dit doet? Of wanneer RIKITO of 糀谷拓也 (Kōjitani Takuya) de bass naast je bespeelt?
TAKA: Natuurlijk zijn er gewoontes en speelstijlen die uniek zijn voor die persoon. Dus het is logisch dat er een verschil is. Maar er is geen gevoel van ongerijmdheid. Ieder member heeft z’n eigen charme, en de huidige members zijn ook nog eens geweldige vrienden.

11. Ongeacht welke members achter je staan tijdens een live show, kun je omschrijven wat een Alpha999 show precies inhoudt voor degenen die nog nooit bij jouw live shows zijn geweest? Wat kunnen ze verwachten?
TAKA: Ik wil hoe dan ook iets leuks meemaken. Dus bijvoorbeeld voor degenen die bezorgd zijn, of degenen die een rock live mee willen maken, dat gaat recht door m’n hart. Ik wil een geweldige live zien, hoe dan ook!
Desondanks zal het podium van Alpha999, het podium dat de simulatie en kracht geeft aan de live muziek, zeker recht uit het hart komen. Dus ik zou graag willen dat je naar een live show komt, al is het maar een keer!

12. Je bent ongeveer drie jaar geleden met Alpha999 begonnen en ik geloof dat je je 3e verjaardag op 27 juli dit jaar met een show gevierd hebt. Als je terugkijkt op deze drie jaren met de kennis die je nu hebt, zou je dan iets anders gedaan hebben? En zo ja, wat zou je anders gedaan hebben?
TAKA: Er is niet veel dat ik veranderd zou hebben. Maar terwijl ik werk denk ik niet dat er echt een fout zit in wat ik gedaan heb. Er zijn wat kleine details voor mij persoonlijk, maar ik denk dat het belangrijk is om te groeien en het is nog steeds aan het ontwikkelen, dus zou het te snel zijn om het te veranderen? Dat denk ik.

13. Wat kunnen fans van Alpha999 in de toekomst verwachten? Heb je iets in de planning waar ze naar uit kunnen kijken?
TAKA: Ik werk altijd naar een geweldige omgeving zoals Nippon Budokan of Tokyo Dome, dus ik zou Alpha999 daar graag naartoe brengen en aan alle verwachtingen voldoen.
Er zijn verschillende activiteiten in de planning, maar ik durf deze hier nog niet te noemen. Alle fans zijn onder de indruk, ik voel meer “wow”… Ik wil ze meer steunen. Ik ben blij dat dat heb. Ik wil zeker gaan.

14. In plaats van iets dat al in de planning zit, heb je ook nog dromen voor wat je wil bereiken met Alpha999? Zoals bijvoorbeeld een tour buiten Japan of een show bij een speciale venue in Japan?
TAKA: Zoals ik bij het vorige antwoord al zei, ik zou heel graag in Nippon Budokan en Tokyo Dome spelen. Maar ik droom ook om mee te doen in een tour buiten Japan, en veel, veel festivals… Ik wil erg graag naar een festival gaan, dus ik hoop dat ik meer aanbiedingen krijg!

15. En als laatste maar zeker niet de minste vraag, heb je nog een boodschap voor iedereen die dit interview leest?
TAKA: Als je interesse hebt in Alpha999, welke momenteel alleen actief is in Japan, maak dan alsjeblieft gebruik van social media om meer mensen van ons op de hoogte te brengen. Kom ons live zien, als het kan!
En voor de buitenlandse fans in het bijzonder: als jullie willen dat we in het buitenland komen spelen: laat ons je stem horen!
Ik wil de beste, coolste Alpha999 creeëren die overal in het land actief kan zijn.
Hopelijk kan ik jullie allemaal een keer ontmoeten!

Je kan TAKA en Alpha999 op social media volgen via de volgende links:
Twitter: TAKA | Alpha999
Facebook
Instagram: TAKA
YouTube

Alpha999 – The Never Ending Story (MV):

Ash Berry x Alpha999 – Orion (MV):

Geef een reactie