Een praatje met: Mikaru (van G.L.A.M.S)

Op het moment van schrijven is het nieuwe album van G.L.A.M.S, “TWILIGHT AFTER THE RAIN”, nog niet officieel uitgebracht. Maar voor de release heb ik alsnog de kans gekregen om Mikaru in totaal vijf vragen over het nieuwe album te stellen. Houdt er wel rekening mee dat ik deze vragen complete “blind” op heb moeten stellen. Er was op dat moment geen preview beschikbaar zoals de twee muziekvideo’s die nu op YouTube te zien zijn. Daarom zijn zowel de vragen als de antwoorden nogal vaag gebleven.


01. De thema’s die je gekozen hebt zijn wel zwaar deze ronde! Wat heeft je doen besluiten om deze thema’s samen te voegen op dit nieuwe album?

Mikaru: Ik maak eerst de muziek. Daarna schrijf ik de lyrics. Ik maak mijn nummers altijd in die volgorde. Wanneer de muziek voor een nummer compleet is verschijnt z’n verhaal. Het is een onvermijdelijk toeval, weet je wel?

02. Toen je deze nummers aan het maken was, wist je toen al dat je ze samen ging voegen op TWILIGHT AFTER THE RAIN?
Mikaru: Ja, dit wist ik eigenlijk van te voren. Net als al onze andere albums proberen we echt om de nummers op de release niet teveel op elkaar te laten lijken.

03. Je hebt gezegd dat alle nummers een andere wereld en andere karakters hebben, maar dat jij zelf geen van hen bent. Wat was de inspiratie voor ieder karakter? Een boek, verhaal, film of zelfs het echte leven?
Mikaru: Ik zie de verhalen in mijn nummers als een film. Ik maak de lyrics eigenlijk alsof ik een film maak.

04. Welk nummer op dit album is jouw persoonlijke favoriet, als je er al een kan kiezen? En waarom? Vanwege het thema, of wellicht vanwege het karakter in dat nummer?
Mikaru: Ik kan geen favoriet kiezen, maar het nummer dat het gemakkelijkste te maken was deze keer was “Sailing Away”. Dit nummer is niet gemaakt met het idee voor een film, maar meer voor een anime zoals “One Piece”. De anime “One Piece” kwam heel duidelijk naar voren in mijn hoofd toen ik de intro van de gitaar voor dit nummer hoorde.

05. En als een laatste vraag, waarom heb je voor deze foto als album cover gekozen? Heeft het een connective met de thema’s of verhalen van de nummers?
Mikaru: Dat ik deze foto gekozen heb heeft eigenlijk niets te maken met de nummers. Fotografie is simpelweg een van mijn werken. Het belangrijkste is balans, en deze foto is erg verzadigend. Daarnaast kwam e rook nog een ander aspect bij kijken: de expressive van G.L.A.M.S als een rock band!


In de tussentijd heb ik de daadwerkelijke release al gehoord en er zelfs een review over geschreven. Deze kun je hier lezen. Een interview “blind” doen is ontzettend moeilijk, dus naar mijn mening doen deze vragen deze release absoluut geen eer aan. TWILIGHT AFTER THE RAIN is een album dat je absoluut zelf mee moet maken, en als je het mij vraagt kan Mikaru altijd nog een carriereswitch maken naar screenwriter, mocht hij het leven als muzikant ooit zat worden…

Geef een reactie