G.L.A.M.S @ Special Edition

De show gepland voor Nederland zou oorspronkelijk plaatsvinden in de Popcentrale, maar vanwege de maatregelen van de overheid om de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan was de zaal helaas genoodzaakt om het optreden te annuleren. Dit was echter niet de enige annulering waar G.L.A.M.S deze tour mee te maken kreeg. De band zou hun tour finale spelen op Made In Asia, een groot festival wat in Brussel (België) gehouden wordt, maar vanwege het Corona virus werd deze ook volledig geannuleerd.

Terwijl ze nog moesten verwerken dat ze nu in zeer korte tijd twee annuleringen gekregen hadden werd er achter de schermen hard gewerkt om de show in Nederland toch plaats te laten vinden, en daar werd een nieuwe locatie voor gevonden: het inmiddels bekende Special Edition.
Special Edition is een anime en Japan-gerelateerde winkel in Dordrecht, en vorig jaar heeft de zaak z’n eigen mini-podium achter de winkel weten te realiseren. Een podium dat inmiddels ook al wat optredens heeft gehad, zoals GOOD THRU DATE en Mikaru tijdens z’n solo run door Europa in 2019, om maar even een voorbeeld te noemen.

Het podium en de locatie in z’n geheel zijn echter wel een stuk kleiner dan de Popcentrale, en daarom moesten de heren van G.L.A.M.S hun optreden aanpassen naar een akoestisch optreden, maar ze werden nog wel bijgestaan door de Duitse visual kei-geïnspireerde band VII ARC (die trouwens een hekel hebben aan akoestische optredens, iets wat ik ze gezien hun sound en stijl niet kwalijk kan nemen).
Beide bands speelden een zeer intime show die meer deed denken aan een woonkamer optreden dan iets anders, en dat terwijl de opkomst toch hoger bleek te zijn dan iedereen had durven hopen. De ruimte achter de winkel was ongeveer volgelopen met mensen die van de muziek kwamen genieten in plaats van thuis te mokken op de situatie in Europa.

Het akoestische optreden was duidelijk iets nieuws voor de heren, maar ze wisten toch een leuke set neer te zetten met nummers van hun nieuwe album en wat oudere nummers om het een beetje spannnend te houden. Het publiek klapte en zong mee tijdens de bekende nummers, dus dit optreden is duidelijk geslaagd te noemen. Een andere tour final dan iedereen had verwacht, maar desondanks even succesvol!

Er was een nieuw optreden aangekondigd om de weggevallen data van Made In Asia te vervangen, dit optreden zou een dag later (dus op 14 maart) plaatsvinden in Brussel, maar wegens overheid maatregelen in België werd deze show uiteindelijk toch nog geannuleerd. Om dit toch nog een beetje goed te maken werd er een livestream gehouden waar fans vragen konden stellen en er nog nagepraat werd over de tour.

Een enorm bedankje gaat natuurlijk naar de heren van G.L.A.M.S, maar ook naar de heren van VII ARC. En natuurlijk naar Special Edition voor het bijspringen om deze datum in Nederland toch nog mogelijk te maken. Maar ook naar Kimberly en Antoine van Uknight, wie keihard hebben gewerkt om ondanks alle tegenslagen deze tour toch nog tot een succes te maken. Zodra een probleem de kop op stak zaten zij er meteen bovenop om een oplossing te zoeken, en dit heeft duidelijk tot positieve uitkomsten geleid! 
Ondanks dat ze alles tegen zich hadden vanwege de situatie in Europa hebben ze laten zien dat ze een veelzijdig duo zijn die enorm goed met elkaar (en anderen) samen kunnen werken, en dat er meer nodig is dan een virus om hun uit de running te krijgen! 


Setlist:

01. In Endless Rainfall
02. Tokyo Ginza Blues
03. Under The Moon
04. Man In Underworld
05. Another Lonely Day
06. Our Freak Show
07. Try To Live
08. The Light of My Life

Geef een reactie