VII ARC @ Special Edition

Net zoals G.L.A.M.S was het optreden van VII ARC gepland voor de Popcentrale, maar vanwege het COVID-19 virus in Europa werd de show door de zaal zelf geannuleerd. Gelukkig werd er een oplossing gevonden: Special Edition. Een anime en Japan-gerelateerde winkel in Dordrecht. Vorig jaar heeft de winkel een klein podium achter hun zaak weten te realiseren, en intussen hebben ze al een aantal Japan-gerelateerde artiesten gehad. Zoals bijvoorbeeld GOOD THRU DATE en Mikaru tijdens zijn solo run door Europa in 2019.

Grappig feitje: VII ARC hebben een absolute hekel aan akoestische optredens, en gezien hun gebruikelijke sound en stijl vind ik deze uitspraak niet zo gek. Desondanks hebben ze een speciale setlist gemaakt voor dit optreden. Naast hun eigen nummers hebben ze ook wat leuks in de vorm van covers erin gegooid.

Een uitblinker in deze setlist is de cover van Rammstein’s nummer “Ohne dich”. Terwijl Kay normaliter zijn lyrics in het Engels vertolkt was het absoluut niet vreemd om hem in z’n moedertaal te horen zingen. Niet alleen omdat waarschijnlijk iedereen tegenwoordig wel bekend is met het originele nummer, maar het was gewoonweg niet vreemd dat de band ineens eventjes meer Duits klonk dan ooit te voren.
Afgezien van de Rammstein cover werd de set afgesloten met een cover van het Evanescence nummer “My Immortal”. Een nummer dat duidelijk wel in het Engels gedaan wordt, maar het was net zo toepasselijk als de vorige cover. Plus het gaf gitarst Bena ook de kans om een ander instrument te gebruiken dan alleen z’n gitaar. Een puntje dat het laatste nummer wel gigantisch opleukte!

Omdat de band met een klein podium en een akoestische set moest werken was er geen volledige drum set aanwezig, maar dit voegde alleen maar sfeer toe aan het optreden dat al gigantisch aanvoelde als een woonkamer optreden. Hoewel de band hun set afsloot met “gefeliciteerd, jullie zijn nu de overlevenden van een VII ARC akoestisch optreden” was het echt geen straf om bij deze show te zijn. Normaliter is de band veel uitgesprokener en luider, maar dit intieme optreden was ook zeker de moeite waard.
(Ik moet alleen wel zeggen dat ik persoonlijk toch liever de gewone gang van zaken zie, maar dat is absoluut geen kritiek!)

Setlist:
01. Love it or Leave it
02. Kurage
03. Ohne dich (Rammstein cover)
04. Thanatophobia
05. Digimon Opening German
06. Chasin Dreams
07. My Immortal (Evanescence cover)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *