Een praatje met: Rumbless.

Voor het interview van deze maand sprak ik met de heren van Rumbless., Roku, Takaki, Sin en Tva. Rumbless, is nog een relatief “jonge” band, maar desondanks hebben de heren een duidelijk beeld van wat ze willen in het leven. Zelfs tijdens een moelijke tijd zoals nu met het Corona virus die de wereld nog steeds in z’n greep houdt. Meer dan genoeg reden om de heren wat vragen over hun band te stellen, toch?  


01. Ervan uitgaande dat de meeste lezers nog nooit van jullie band gehoord hebben, kunnen jullie jezelf voorstellen en me iets van het concept van Rumbless. vertellen?
Roku: Ik ben de zanger, Roku. Als een band zijn we actief met de sleutelwoorden van decadentie en lyrics. Wat de muziek betreft gebruiken we metal als onze core-sound, maar we combineren het met elementen van visual kei en jpop om een breed scala van benaderingen te hebben.
Sin: Ik ben de bassist, Sin. Leuk om je te ontmoeten!
Takaki: Ik ben Takaki, de gitarist. Dankjewel voor het lezen van dit artikel. Blijf alsjeblieft nog even bij ons.
Tva: Ik ben Tva, de drummer! Ik houd van ramen!

02. “Rumbless.” is een interessante keuze voor de naam van jullie band. Mag ik naar het verhaal achter deze keuze vragen?
Roku: De naam is een combinatie van de woorden “rumble” en “bless”. Onze wens is dat onze muziek mensen over de hele wereld zal bereiken.

03. Zoals ik al gezegd heb zullen de meeste mensen niet weten wie jullie zijn of wat voor muziek jullie maken. Is er een nummer wat jullie zelf zouden aanraden om mee te beginnen?
Roku: Rumbless. heeft inmiddels al aardig wat nummers, maar als je me vraagt om er een in het bijzonder te noemen als een soort van visitekaartje zeg maar, dan zou dat “catastrophe.” zijn.
Sin: Ik zou “catastrophe.” ook aanraden. Het is het allereerste werk van Rumless., en de opname, mix en mastering is gedaan door Яyo Trackmaker (ex.girugämesh). Hij heeft ervoor gezorgd dat het een geweldige sound werd. Ik was ook erg specifiek over de muziekvideo. Uiteindelijk is het een werk geworden wat de sound en de visuals die we voor de band voor ogen hadden perfect weergeeft.
Takaki: Ik zou “catastrophe.” aanraden als het eerste nummer om naar te luisteren. Maar al onze nummers hebben andere kwaliteiten, dus als je na dit eerste nummer geïnteresseerd bent geraakt schroom dan zeker niet om de rest ook te beluisteren!

04. In september vorig jaar hebben jullie je allereerste EP “φ -phi-“ uitgebracht. Ik neem aan dat jullie daar inmiddels wel feedback op hebben gehad. Werd deze eerste EP ontvangen zoals jullie hadden gehoopt?
Takaki: Ik was verbaasd om zoveel feedback uit het buitenland te horen, aangezien ik vanuit Japan niets heb gehoord waardoor ik zou kunnen zeggen dat het gegaan is zoals ik verwachtte. Daarom zou ik graag een live show en een tour willen doen zodat mensen binnenkort naar onze werken kunnen luisteren.

05. Afgelopen januari gingen jullie verder met een tweede EP, “Σ-sigma-“. Wat kunnen jullie me hierover vertellen?
Roku: “φ -phi-“ werd uitgebracht op het moment dat we nog bezig waren met het opstarten van de band. We hebben besloten om onze nieuwe release de naam “Σ-sigma-“ te geven omdat we graag verder wilden borduren op het vorige werk, en het tegelijkertijd ook beter wilden uitwerken. Dat plan hadden we al voordat we officieel een band vormden, dus voor ons zijn deze twee werken onderdeel van een tweedelige serie.
Takaki: Dit is een stuk dat de eerste fase van Rumbless. weergeeft, samen met onze vorige release φ -phi-“. In het begin heb ik deze twee EP’s gebruikt om te doen wat ik wilde bereiken met deze band.

06. Deze volgende vraag is wellicht nogal standaard, maar aangezien jullie nu allemaal muzikanten zijn, waardoor zijn jullie gevallen voor dit beroep? Wat heeft jullie doen besluiten om in een band te willen spelen?
Roku: Ik heb het altijd leuk gevonden om muziek te spelen, al sinds ik klein was. Toen ik leerde hoe leuk het was om te zingen hoorde ik toevallig een nummer van Dir en grey en probeerde ik een shout. Ik was geschokt, maar uiteindelijk ben ik toch voor de zang gevallen.
Sin: Toen ik een student was voelde ik me al aangetrokken tot het visual kei genre, en uiteindelijk begon ik het te bewonderen. Ik had de kans om een band te vormen met een kennis die dezelfde droom had, en ik werd aangemoedigd om de bass te leren bespelen omdat het zo gemakkelijk was. Maar eigenlijk… Toen ik daarmee begon was het helemaal niet zo makkelijk! (lacht)
Takaki: In een scene van een film had de hoofdpersoon een instrument, en daar ben ik door geïnspireerd.
Tva: In mijn derde jaar van de middelbare school wilde ik MEGADETH, waar ik destijds weg van was, spelen en kocht daarom een basgitaar. Ik leerde het van een student omdat het zo moeilijk was om de schaal van de bas te leren kennen. En toen ik het leek leuk om het te bespelen als ik er een mep op gaf.

07. Voor Rumbless. hebben jullie gekozen voor een stijl die meer naar visual kei neigt, zowel in de sound als de looks van de band. Maar waarom het visual genre en niet iets anders zoals bijvoorbeeld jpop?
Roku: Natuurlijk is het geweldig om muziek te hebben die op z’n natuurlijke manier in het dagelijkse leven past… Maar de band waar ik bewondering voor had riep verschillende sensaties en emoties op die bijzonder waren en tegelijkertijd diverse kijken op de wereld weergaven. Met dit in m’n achterhoofd wilde ik een persoon worden die diezelfde gevoelens de wereld in kan sturen. Daarom is het onvermijdelijk dat het een visuele band is gewoorden.

08. Natuurlijk heeft iedereen zijn of haar voorkeur voor mode. Niet alleen in het dagelijkse leven, maar ook in de band. Jullie outfits matchen genoeg om een oogopslag te kunnen zien dat jullie bij elkaar horen, maar hoe maken jullie iedere outfit uniek? Is het een van jullie die de ontwerpen maakt, of werkt iedereen hieraan mee?
Roku: Ik heb besloten wat het concept en de overall look van de band gaat zijn, maar toen dat klaar was heb ik de andere members wel gevraagd om hun steentje bij te dragen zodat ik niet iets zou kiezen waar zij zich niet prettig bij voelden.
Takaki: Het was interessant om te zien dat alle members een ander gevoel lieten zien dan wanneer ze muziek maken.

09. Jullie weten dat ik in Europa woon, en daarom gezien wordt als een “overseas fan”. Een hoop van deze fans kunnen niet naar Japan komen om de shows van artiesten die ze leuk vinden te bezoeken en zijn daarom afhankelijk van artiesten die naar hun landen toe komen om daar te spelen. Heeft Rumbless. ook ambities om buiten Japan te spelen? En waar zouden jullie graag een optreden willen geven?
Roku: Ik weet dat er overal in de wereld luisteraars zijn die van visual kei muziek houden. Ik wil spelen waar het ook maar mogelijk is, maar voornamelijk in Europa en Taiwan enzo.
Sin: Als er een land is waar fans Rumbless. graag zouden zien spelen dan wil ik het graag proberen! Ik heb persoonlijk genoeg moed om dingen in het buitenland te proberen, dus ik kijk uit naar jullie uitnodigingen! (lol)
Takaki: Ik wil naar alle plaatsen waar ik nooit geweest ben gaan. Als jullie ons willen helpen dan kunnen jullie promoters in jullie eigen land informeren over Rumbless., maar je kan ook onze muziek aan anderen laten zien zodat zij je kunnen helpen.

10. Ondanks dat het niet het meest vrolijke onderwerp is waar we het momenteel over kunnen hebben, het Corona virus maakt het nogal lastig om momenteel muzikant te zijn. Veel artiesten doen momenteel dingen online zoals live shows of gewoon livestreams. Zijn jullie ook van plan om iets online te doen?
Tva: We hebbben momenteel geen plannen, maar we zijn het wel aan het overwegen. Ik wil iets online doen, niet alleen bij een live!

11. Vanwege de wereldwijde pandemie moeten we allemaal thuisblijven en manieren vinden om ons te vermaken. Wat zijn jullie momenteel thuis aan het doen? Misschien hebben jullie nog wat inspiratie voor anderen om te tijd door te komen?
Sin: Ik geef erg om de manieren om je thuis even lekker te verfrissen. In mijn geval maak ik verschillende soorten badzout en kies er eentje die past bij m’n humeur van de dag voordat ik lekker in bad ga relaxen. Het voelt erg als een hot spring! (lacht)
Takaki: Het Corona virus moet snel over zijn, maar ik denk dat de huidige situatie waarin we thuis moeten blijven een goede kans is om te reflecteren op mezelf en het dagelijkse leven. Ik zou deze kans graag aannemen, maar ik vraag me af of het mijn dagelijkse leven zal verbeteren als ik iets doe wat ik niet kan. Ik leer nieuwe dingen over muziek, dus het is verfrissend en leuk.
Tva: Het draait allemaal om het maken van een plastic Gundam model. De concentratie is scherp!

12. Hoe kunnen mensen jullie door deze moeilijke tijd heen helpen? Want uiteraard kunnen jullie nu weinig persoonlijk doen…
Takaki: Luister alsjeblieft naar een boel nummers en laat ons je feedback weten.
Tva: Ik kan iedereen niet live ontmoeten, maar ik hoop dat ik wat plezier in jullie levens kan brengen door de muziek. Ookal heb je de originele CD niet, je kan ook luisteren via ons YouTube kanaal of streaming services zoals Apple Music of Spotify.

13. En hoe zit het met jullie dromen voor de toekomst? Waar dromen jullie als band van?
Roku: Ik wil graag een oneman live down. En daarna wil ik natuurlijk dat de situatie snel opgelost wordt en op tournee gaan. Daarnaast wil ik ook toeristische plekken bezoeken met de andere members.
Sin: Ik wil op een nationale oneman tour gaan! En als persoon wil ik doorgaan met het spelen en genieten van muziek.
Takaki: Ik wil in een band zijn die door Japan en naar het buitenland kan vliegen. Wat ook niet onbelangrijk is voor tienduizenden andere mensen…
Tva: Als Rumbless. wil ik graag dat meer mensen naar de reeds bestaande nummers luisteren. Als individu wil ik mijn vaardigheden als drummer verbeteren, en daarmee ook de stabiliteit van live shows.

14. En een beetje dichterbij in de toekomst? Hebben jullie wellicht al plannen voor een volgende release? En waar kunnen mensen de huidige releases vinden?
Takaki: Je kan onze muziek beluisteren via ons YouTube kanaal, maar ook via populaire streaming services zoals Apple Music en Spotify. Als members zijn we ook op Twitter en Instagram, dus schroom niet om onze muziek te beluisteren en je feedback door te geven.
Tva: We maken continu muziek, dus we zijn zeker van plan om dit jaar nog iets uit te brengen!

15. En als een laatste vraag om dit interview af te sluiten: hebben jullie nog een boodschap voor iedereen die het interview leest?
Roku: Laten we elkaar levend ontmoeten! Eigenlijk, dat is alles.
Sin: Als we naar het buitenland gaan of jullie hebben de kans om naar Japan te komen, bezoek dan alsjeblieft een van onze live optredens! Rumbless. zal doorgaan met een passie. Dankjewel voor jullie steun!
Takaki: Dankjewel voor het lezen. Ik denk dat wanneer dit interview gepubliceerd wordt we nog steeds in het midden van de oorlog tegen het Corona virus zitten, dus wees eerst voorzichtig. Ik denk dat de nummers van Rumbless een hoop aan jullie gevoelens zullen toevoegen, dus ik ben blij als ik jullie in het dagelijkse leven bij kan staan. Ik zal mijn best doen, dus dankjewel!
Tva: Dankjewel voor het lezen van het hele interview. Het Corona virus is een zware taak wereldwijd. Als je iemand kent die zich niet zo happy voelt nu ze thuis zitten is het misschien een goed moment om ze onze muziek voor te stellen. Luister naar je favoriete muziek en laten we dit overwinnen zonder ons down te voelen!


Rumbless. – catastrophe. (MV):

 

De band volgen?
Homepage | YouTube | Twitter

Twitter:
Roku | Takaki | Sin | Tva

Instagram:
Roku | Takaki | Sin | Tva

Geef een reactie