Life is Once van NOCTURNAL BLOODLUST

Na het vertrek van gitaristed Cazqui en Daichi nam NOCTURNAL BLOODLUST een nieuwe guitarist aan: Rin. Helaas werd de release van het mini-album UNLEASH ingekort door de arrestatie van Rin, en kort daarna zijn ontslag van de band. Met als gevolg dat de geplande tour volledig geannuleerd werd en daarmee 尋 (Hiro) (vocal), Masa (bas) en Natsu (drums) zich terugtrokken in de schaduwen van de muziekindustrie.

Recentelijk heeft de band echter een nieuwe (op het moment van schrijven mysterieuze) gitarist in de arm genomen en hebben ze een nieuwe digitale single “Life is Once” uitgebracht als een “counterattack” voor 2020. De single is uitgebracht op iTunes en Apple Music op 29 mei, en op 8 juni op andere platforms zoals Google Play Music, Amazon Music, Spotify en Deezer, om er een aantal te noemen.

Hier is het punt waar ik even van mijn gebruikelijke script af ga wijken, aangezien “Life is Once” een enkel-nummer-single is en daarom iets is waar ik normaal geen review aan zal wijden gezien het feit dat we het over een enkel nummer gaan hebben. Maar, in gedachten houdende wie de band zijn als individuele personen ga ik deze “regel” voor deze keer even aan m’n laars lappen.


Tracklist:

01. Life is Once


Life is Once
(Gecomponeerd door Masa, lyrics door (Hiro).)
Als je bekend bent met het werk van de band door de jaren heen zal “Life is Once” je vanaf het moment dat het nummer begint niet vreemd in de oren klinken. Je weet precies wie dit nummer gemaakt heeft. Waar het voorgaande mini-album een totaal andere weg insloeg binnen het heavy metal genre (door de invloed van een nieuw lid, waarschijnlijk) is deze single weer precies wat je van NOCTURNAL BLOODLUST mag verwachten.
Krachtige drums bijgestaan door een solide bas, een heavy gitaarspel erin gemixt, en 尋 (Hiro) die doet waarvoor hij ongeveer gemaakt is: brullen en grommen. Daarbovenop zijn de lyrics die 尋 (Hiro) voor dit nummer geschreven heeft ook nog eens recht door zee, goudeerlijk en ondanks de voorgaande release weer terug naar het Engels wat we zo gewend zijn van deze band. Wie deze mysterieuze guitarist ook moge zijn (ik heb wel een paar vermoedens, maar ga die hier niet prijsgeven), het klinkt alsof ze de persoon die ze aanvankelijk hadden moeten vinden eindelijk gevonden hebben en daarmee het voorgaande fiasco eindelijk voorgoed achter zich kunnen laten.


Conclusie:

Er is geen hoge wiskunde nodig om vast te stellen dat NOCTURNAL BLOODLUST uit de schaduwen is gestapt, en deze keer met meer wraakgevoelens dan voorheen. Als “Life is Once” een indicatie is van wat we in de toekomst kunnen verwachten van deze band dan kijk ik hier halsrijkend naar uit. Met de kennis dat de band momenteel bezig is met opnames in de studio is het veilig om aan te nemen dat er binnenkort nog meer prijsgegeven gaat worden. Ook hiervoor zit ik al op het puntje van m’n stoel…
Als je nog niet op deze bandwagen gesprongen bent dan is dit het moment om dat dus wél te doen. NOCTURNAL BLOODLUST heeft door de jaren heen voordurend bewezen dat ze hun titel in het metal genre dubbel en dwars verdienen, dus als je nog wat goede metal muziek nodig hebt in je leven, dan nogmaals: spring op die bandwagen.

 

Final score: 90/100

 

Release informatie:
Artist:
NOCTURNAL BLOODLUST
Release:
Life is Once (digitale single)
Release date:
29 mei, 2020
CD number: N/A, digitale download/streaming only

 

NOCTURNAL BLOODLUST – Life is Once (Lyric Video):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *