ONLY HUMAN van NOCTURNAL BLOODLUST

Eind mei startte NOCTURNAL BLOODLUST hun “counterattack” met de release van de digitale single “Life is Once” die eigenlijk geheel uit het niets ten tonele verscheen. Ongeveer twee maanden later komt de band met alweer een nieuw nummer, deze keer met “ONLY HUMAN” als title. Daarnaast heeft de band ook laten weten dat deze single deel uitmaakt van een twee-delige release, dus houd je ogen open voor de release die waarschijnlijk tegen het einde van augustus zal verschijnen!

Net als de vorige digitale release heeft de band ook deze keer een voor een lyric video gekozen in plaats vaan een daadwerkelijke muziekvideo. Daardoor hebben we dus nog steeds geen idee wie de nieuwe guitarist van de band geworden is. Ze blijven het wel promoten, dus we kunnen alleen maar wachten tot de unthulling!

Tracklist:
01. ONLY HUMAN


ONLY HUMAN

(Gecomponeerd door NOCTURNAL BLOODLUST, lyrics door 尋 (Hiro).)
De “aggressie” die de band met hun vorige release liet zien heeft zeker voor een vonk gezorgd die inmiddels uitgegroeid is tot een behoorlijke vlam, want “ONLY HUMAN” gaat vrolijk verder waar “Life is Once” gestopt is, met een hoog tempo en een heavy metal geluid dat meteen herkenbaar is als het werk van NOCTURNAL BLOODLUST. De lyrics van 尋 (Hiro), “we zijn alleen maar mensen” en “we moeten onze dwaasheid onder ogen zien voordat de wereld in elkaar stort” geven zoals altijd ook een duidelijke boodschap weer zonder er doekjes om te winden.

Vergeleken met de vorige release zit de “aggressie” van “ONLY HUMAN” voornamelijk in de lyrics, maar dat wil niet zeggen dat de instrumenten het laten afweten. Oh nee, in tegendeel zelfs. De krachtige drums, bass en gitaar hebben een perfecte harmonie gevonden waardoor ieder instrument niet alleen duidelijk te onderscheiden is, maar ook z’n eigen spotlight creeërt. Daarnaast zijn de vocals van 尋 (Hiro) ook in dit nummer weer “on point”, en laat de band ook dit keer weer zien dat ze meer in hun mars hebben dan een enkele stijl beheersen, en zich tegelijkertijd niet volledig onherkenbaar in het heavy metal genre maken. Vanaf het moment dat je de eerste noten van “ONLY HUMAN” hoort zul je deze meteen herkennen als het werk van NOCTURNAL BLOODLUST, en dat alleen is al iets om heel trots op te zijn.


Conclusie:

NOCTURNAL BLOODLUST vallen de muziekindustrie absoluut vanuit de schaduwen aan, en met deze single bewijzen ze nogmaals dat ze hun titel in dit genre meer dan waardig zijn, ondanks dat je in dit genre bands niet zo heel erg gemakkelijk met elkaar kunt vergelijken. Ze hebben duidelijk een bubbel voor zichzelf gecreeërd, en daarmee een bijna onbreekbare basis gelegd.
Ondanks dat voor mij persoonlijk de voorkeur uitgaat naar “Life is Once” is “ONLY HUMAN” absoluut een nummer dat je gehoord moet hebben. Er is ook niets waarover ik op technisch gebied kan klagen. Ik geniet erg van deze “counterattack” en ben ontzettend benieuwd naar wat de volgende release ons zal brengen.
Dus, zoals ik de vorige keer ook al zei, als je nog niet op deze zogenaamde “bandwagon” gesprongen bent: waar wacht je op? We zitten nu middenin een wilde rit, en het einde daarvan wil je toch niet missen?

Final score: 85/100

Release informatie:
Artiest: NOCTURNAL BLOODLUST
Release: ONLY HUMAN (digital single)
Release datum: 27 juli 2020
CD number: N/A, digital download/streaming only

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *